Fejfájás kezelése

Fejfájás

A fejfájás kezelhető megfelelően választott technikával, a fájdalmat nem elnyomni (tüneti kezeléssel, mint a fájdalomcsillapítók szedése), hanem megszüntetni kell.

A mozgatás az izmok feladata.
Amennyiben tartósan a természetestől nagyban eltérő testhelyzetben tartózkodunk (pl: ülőmunka, autóvezetés…), ahol a támasztó, tartó rendszer nem tud hatékonyan működni, ott az izomzatnak kell bekapcsolódnia és besegítenie az adott testhelyzet fenntartásához, s ha ez nem jár együtt elmozdulással és tartós, az izom „túlműködik”, elfárad, feszes, görcsös és fájdalmas lesz.

Az elfáradt görcsös, csomós izmon keresztül, nem áramlik megfelelően a vérellátás, lassul a nyirokkeringés romlik az anyagcsere. Ezek összeségeként megállapítható, hogy méreganyagok halmozódnak fel az adott területen, aminek hatására fájdalom jelentkezik. Ez fokozódhat a folyadékhiánnyal, ami manapság már népbetegség jelleget ölt.

A fejfájás kezelése egy holisztikus állapotfelméréssel kezdődik, majd a probléma oldásához megfelelő technikát alkalmazok. Ami lejet masszázs, cranioszakralis kezelés. Ezek után, ha szükséges akkor mobilizációt (orvosi gyógymasszőr kimozgatás) és manipulációt (csontkovácsolás, csontrakás).
Minden alkalommal arra törekszem, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét és azt meg is szüntessük.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Szeretnél csatlakozni a vitához?
Közreműködj bátran!

Vélemény, hozzászólás?