Kéz- és lábzsibbadás kezelése

Kéz és láb zsibbadás

A kéz és láb zsibbadás kezelhető megfelelően választott technikával, a fájdalmat nem elnyomni (tüneti kezeléssel, mint a fájdalomcsillapítók szedése), hanem megszüntetni kell.

A mozgatás az izmok feladata.

Amennyiben tartósan a természetestől nagyban eltérő testhelyzetben tartózkodunk (pl: ülőmunka, autóvezetés…), ahol a támasztó, tartó rendszer nem tud hatékonyan működni, ott az izomzatnak kell bekapcsolódnia és besegítenie az adott testhelyzet fenntartásához, s ha ez nem jár együtt elmozdulással és tartós, az izom „túlműködik”, elfárad, feszes, görcsös és fájdalmas lesz.

A kéz és lábzsibbadás oka lehet, hogy egy csigolya elcsúszott és nyomás alatt tarja a gerinccsigolyából kilépő idegpárt.
A kézzsibbadás oka általában egy nyaki csigolya elcsúszása, melynek hatására a porckorong nyomást gyakorol a kilépő motoros idegre. Általában az egyik karon jelentkezik.
A lábzsibbadás oka általában a derékszakaszon található also lumbágos csigolyák L3, L4, L5 valamelyikének az elmozdulása aminek hatására a porckorong nyomást gyakorol a kilépő motoros idegekre. Előfordulhat az egyik láb zsibbadása, de nem ritka az sem mikor mind két láb zsibbad.
Ezenkívül a zsibbadás oka lehet érszűkület is, de ebben az esetben a végtagok általában hamar kihülnek és mozgásra hamar elfáradnak. Színük világosabb, mint a test többi felülete.

A zsibbadás kezelése egy holisztikus állapotfelméréssel kezdődik, majd a probléma oldásához megfelelő masszázstechnikát alkalmazok. Ezek után, ha szükséges akkor mobilizációt (orvosi gyógymasszőr kimozgatás) és manipulációt (csontkovácsolás, csontrakás).
Minden alkalommal arra törekszem, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét és azt meg is szüntessük.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Szeretnél csatlakozni a vitához?
Közreműködj bátran!

Vélemény, hozzászólás?