Derékfájás Kezelése

Derékfájás

A derékfájás kezelhető megfelelően választott technikával, a fájdalmat nem elnyomni (tüneti kezeléssel, mint a fájdalomcsillapítók szedése), hanem megszüntetni kell.

A derékfájás egy jelzés a testtől, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, bár ezt sokszor megtesszük.
A derékfájás egy csengő ami figyelmeztet minket arra, hogy valami nincs a „helyén”
A derékfájás testi oka általában az izommerevség, ami következménye lehet annak, hogy elmozdult egy gerinccsigolya és védekezésképp a testünk izomzata rögzíti az állapotot, hogy további elmozdulás ne jöjjön létre. Ugyanakkor, ha ez tartósan fenn áll, akkor létrejönn az izommerevség (görcs), ami elzárja a kapillárisokat. Így megakadályozza a megfelelő vér és nyirokkeringést egyben a méregtelenítést. Hatására az érintett területen felgyülemlenek a méreganyagok. Ezek együttes hatásaként fájdalom, derékfájás jelentkezik, amit a lehető legrövidebb időn belül meg kell szüntetni.
A fájdalomnak sajátmagán kívül van egy újabb nem kívánatos hatása, ha a derékfájás nem szűnik meg hat héten belül, akkor szül egy újabb fájdalmat. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy nem érdemes arra várni, hogy majd magától elmúlik. Minél tovább áll fenn annál nehezebb megtalálni az eredőjét, mert annál több fájdalmat kell megszüntetni.
Előfordul, hogy valaki egy nyakfájással vagy fejfájással érkezik hozzám, és mikor az megszűnik, jelentkezik egy újabb fájdalom.
Oka az előzőekben keresendő a nyaka, feje oly mértékben fájt, hogy a többi fájdalmat már nem is érzékelte mellette. Ez könnyen belátható, ha arra gondolunk, hogy ad egy ügyes ápoló injekciót. Mielőtt beszúrja a tűt testünkön egy másik területet erősen megpöcköl, ezzel elvonva figyelmünket egyben átirányítva érzékelésünket a nagyobb ingerre. Így a tű behatolását észre sem vesszük, mert a nagyobb inger köti le érzékelésünk.
További összefüggéseket okokat találsz a derékfájásra az összefüggések, a lélek kivetülései a testen az isiász, és a lumbágó menüpontok alatt.

A derékfájás kezelése egy holisztikus állapotfelméréssel kezdődik, majd a probléma oldásához megfelelő masszázstechnikát alkalmazok. Ezek után, ha szükséges akkor mobilizációt (orvosi gyógymasszőr kimozgatás) és manipulációt (csontkovácsolás, csontrakás).
Minden alkalommal arra törekszem, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét és azt meg is szüntessük.
A tibeti orvoslás filozófiáját tartom a legemberközpontúbbnak, így azt vallom, hogy két fő megbetegítő erő van. Az egyik az életmód a másik a táplálkozás.
A gyógyítás sorrendje is e kép kell kinézzen. Azaz a kezelés közben kapsz életmód tanácsadást is…………

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?