Csontkovácsolás Budapest

A csontkovács manuálterápia azaz a csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet:
derékfájás, hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, nyakfájás, lúdtalp, gerincferdülés, porckorong elcsúszás, zárt porckorongsérv, kéz és lábzsibbadás, medence vagy keresztcsont elmozdulások esetén.
A gerinc helytelen tartása, a csigolyák állapota kihatással van egész testünkre, a vérnyomásunkra, anyagcserénkre, egész közérzetünkre. Napjainkban a kevés mozgás, az ülőmunka, az autózás és tudjuk jól az életforma amit élünk, nem nevezhető egészségesnek. Napközben bedobunk néhány kávét vagy egyéb élénkítőt és este már túl fáradtak vagyunk egy kis sétához.
Folytatjuk ezt mindaddig amíg egyszer egy rossz mozdulat után bele nem szúródik az a bizonyos „tű” a derekunkba. (Van akinek a lapockája alatt, vagy a vállában esetleg a nyakában van a gyenge pontja – nem vagyunk egyformák) és akkor nincs kegyelem, éjszaka nincs alvás, csak a derékfájás, csillapítók és kenőcsök(tüneti kezelés út a porckorongsérv felé).

Ami helyett jöhet egy csontkovács vagy, ahogy régen nevezték a csontrakó.

Mi a csontkovácsolás célja?

Az emberi test szimmetriára törekszik, de amikor beszúródik az a bizonyos „tű” az biztosan jelzi, hogy ez a szimmetria már nem áll fenn (régebb óta nem áll fenn, testünk már korábban is jelzett, de figyelmen kívül hagytuk azt, ezért kénytelen volt agresszívabban figyelmeztetni).
A csontkovácsolás a test szimmetriájának a helyre állítására való törekvés!

Maga a csontkovácsolás, csontrakás nem lehet fájdalmas!
Míg az izomcsomók kilazítása, melynek során felszabadulnak a feszültségek, a régen eltárolt (raktározott) problémák, járhatnak kellemetlen érzéssel, ez elkerülhetetlen.

A csontkovácsolás során a mozgásában korlátozott ízületi blokkok kerülnek felszabadításra (melynek kísérő hangja az úgynevezett „ropogás” „kiropogás”, ami nem más, mint a megrekedt gázbuborékok kipukkanása), lehetőséget adva a szabad mozgásnak, melynek pozitív velejárója a könnyebbség, megkönnyebbülés érzése. Azonban, ha semmit sem változtatunk megszokott életvitelünkön, nem várhatjuk el, hogy a hatás tartós legyen.

Az általam végzett csontkovács kezelés menetéről néhány szóban:

Csontkovács kezelés első lépése egy teljes Holisztikus állapotfelmérés a manuálterápiás csontkovács kezeléshez.
A holisztikus kifejezés számomra azt jelenti, hogy a részleteken keresztül az egészet vesszük figyelembe. Más szavakkal nem létezik, hogy valami ok nélkül történne, nem létezik, hogy az ember csak egy fizikai test lenne. Ezért minden “részletét” vizsgálni kell, hogy eljuthassunk a kiváltó okig. A felmérés részben beszélgetésrészben szemrevételezés a test szimmetriájának megvizsgálása

Csontkovács kezelés második lépése manuálterápiás felmérés egy masszázs és energetikai kezelés keretében, mely a diagnózis pontosítására, megerősítésére, egyben az izmok kilazítására szolgál, elő – és felkészíti a testet a csontrakásra, csontkovácsolásra.
Az oldó pontok kezelése történik, ami fájdalmas is lehet, de ez egy jóleső fájdalom, mert érzed, hogy valami régi feszültség kioldódik, ami után megkönnyebbül az ember. Ilyenkor a miofaszciális lerakódások – ((A miofaszciális trigger pont egy kisebb izomrost szakaszra izolálódó merevség, amely csomóként érzékelhető, elsősorban az izomhas középpontja táján (centrális trigger pont). A pontokat érezhetjük kis dudoroknak, merev “spagetti” darabnak, vagy kis, szilvamag alakú és méretű púpoknak. A trigger pont nyomásra mindig fáj.))- kerülnek a nyirokkeringésbe. Ezektől a fájdalmas csomóktól, nem lehet pozitív gondolkodással, vagy ellazulással megszabadulni. Sok-sok év alatt rakódnak le, néha már nem is emlékszünk vagy nehezünkre esik emlékezni az eredőjére.

Csontkovács kezelés harmadik lépése a csontrakás,(csontkovácsolás, kiropraktika) nyújtásokkal és lazításokkal kombinálva, melynek hatására az elmozdult csontok (sokszor maguktól, hanghatás kíséretével vagy anélkül) kerülnek a helyükre.

A csontkovács kezelés során alkalmazott technikák:

  • Izmok lazítása: svédmasszázs, klinikai masszázs, gyógymasszázs, pontmasszázs.
  • Mobilizálás, csontrakás: kimozgatás (gyógymasszőr); Manipuláció (Yumeiho, Thai, és ősi Magyar csontkovács).
  • Energiaegyensúly javítás: Reiki energetizálás

Milyen ruhában érdemes részt venni a csontkovács kezelésen?

Az állapotfelmérés során szükséges az alsóneműre való vetkőzés (olyan fehérneműt ajánlok amiben nem szégyenled magad). A csontrakó, csontkovács kezeléshez kényelmes nadrág (semmi esetre sem farmer), felsőruházat (pl. hosszú ujjú póló), és zokni kell, olyan amiben lazán, szabadon tudsz mozogni.

Mennyi ideig tart egy csontkovács kezelés?

Az első kezelés, melynek során megtörténik az állapotfelmérés is kb. 1-2 óra időtartamot vesz igénybe.
A követő kezelések átlagosan 1 óra időtartamúak, de egyénektől függően mindig változnak.

Hányszor kell a csontkovács kezelést igénybe venni?

Erre a kérdésre nincs egzakt válasz, ha én vagyok a Te gyógyítód, akkor azt Te pontosan tudni fogod! (attól is függ milyen gyorsan akarsz változtatni)
Mivel a gyógyuláshoz vezető út a szervezetben található, a kezelések célja, hogy megszüntesse azokat az akadályokat, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a gyógyulás úgymond spontán bekövetkezzen. A gyógyulás nem mindig esik egybe a kezeléssel: azt követően 3 – 5 nap is eltelhet, míg a tényleges változás bekövetkezik. A túlkezelés (túl sok, – pl.15 alkalom – vagy túl sűrűn – naponta – végzett kezelések) hiba!
Ugyanúgy hiba, ha a kezelések között túl nagy időtartam telik el, mert akkor olyan, mintha mindig az elejéről kezdenénk az egészet.
Meg kell találni és megtartani a saját ritmust, a tempót, amellyel “működsz” illetve gyógyulsz.

Ahogy Hippokratész írta:
“Fontosabb azt tudni, hogy miféle ember, aki beteg, mint azt, hogy miféle betegsége van.”
Itt van még egy idézet Hippokratésztől, mit érdemes fontolóra venni:
“Nincs gyógyíthatatlan betegség csak gyógyíthatatlan beteg”

Amit legtöbbször hallok Vendégeimtől az első csontkovács kezeléskor

“Most már biztonságban érzem magam, mert tudom, hogy jó helyen járok”
“El tudom engedni magam, mert biztos kezek között vagyok”
“Azt hittem fájni fog, de inkább csak meglepő volt”
“Teljesen ellazultam, mintha mázsás kövek kerültek volna le vállaimról”

Ide kattintva véleményeket olvashatsz a csontkovács kezelésről

A gyógyítás szolgálatában állva, mert az EGÉSZséget mindenki megérdemli

Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo.

Test és lélek terapeuta